GURPS: The Known World

After session III - Toran & Karlak

Landevejsrøvere og heltene fra Clearwater

Uploaded af Marc for Lars:

Toran kiggede op fra det glas han var ved at tørre af. Han havde været krovært på den Fede Jomfru i over 9 år nu, og aldrig havde han set en, der så så bange ud som ham, der lige var kommet ind af døren. Og han lignede ellers ikke en, der havde nemt ved at blive bange. Han var en stor man, med et stort ar på kinden og et meget stort sværd i bæltet. Det var Karlak Bonesplitter – en kendt røver fra området.

Toran gik over til ham og skænkede ham en stor dram, mens han sagde: ”Hvad er der galt min ven?” Karlak kiggede op og sagde: ”Nogle af mine folk og jeg lå i baghold her til aften, da vi havde hørt, at der ville komme en gruppe rejsende forbi, så vi regnede med, at det ville være det sædvanlige, altså en købmand med et par vagter.” Toran skænkede den næste op, mens han sagde: ”Og det var det ikke?” Karlak svarede: ”Nej! Det var en flok djævle. Den ene havde et kæmpe skjold og lige meget, hvad vi gjorde, kunne vi ikke komme forbi det. Den anden var en kæmpe, som sloges med en enorm økse i een hånd. Mens vi kæmpede med dem blev vi hele tiden ramt af præsice sten, men der var ikke nogle der så, hvor de kom fra. Men det er slet ikke det værste, for lige pludselig kom der en løve og en bjørn ud af skoven og angreb mine mænd. Så hvad kunne jeg gøre? Jeg løb.”

Kroværten så på ham og tænkte, gad vide hvor mange kroer ham har været på, inden han kom her ind? Lige i samme øjeblik gik døren til krostuen op og ind trådte en man i ring brynje med et sværd ved hver side og et stort skjold spændt på ryggen. Den fremmede gik op til baren og satte sig ned ved side af Karlak, og føst nu kunne Toran se hans ansigt, for den fremmde havde et stort gul/rødt skæg næsten som en manke. Den fremmede hostede en gang og sagde så: ”Jeg skal bruge 5 værlser og mad til 6 personer.” Mens han sagde dette, kiggede han på Karlak, og efter at have kigget på ham et stykke tid, sagde han: ”Har jeg ikke set dig før?”

Comments

Det er sgu godt skrevet! Big props for go’ humor :-)

Lundos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.